Werkwijze

Na het overlijden

U kunt zelf contact met mij opnemen, ook de uitvaartverzorger kan dit voor u doen. Als ritueel uitvaartbegeleider (of spreker) kom ik vervolgens bij u langs. Ons gesprek dient tot doel samen een mooie vorm te ontwikkelen voor het afscheidsmoment van uw dierbare. Wij maken een voorlopige opzet van de plechtigheid. Zie ook ritueel uitvaartbegeleiding en/of spreken.

In de dagen na ons gesprek ontvangt u van mij het draaiboek voor de afscheidsdienst. De definitieve invulling van deze dienst stemmen wij samen af en met de uitvaartverzorger. Ook de teksten die in de dienst worden uitgesproken, neem ik vooraf met u door en krijgt u van mij schriftelijk aangeleverd. Naar behoeven kan ik nogmaals bij u langskomen om een en ander door te spreken.

Op de dag van het afscheid kan ik voorgaan in de plechtigheid en de tekst namens u uitspreken, maar ik kan ook naast u staan als u dit zelf wilt doen. Alles is mogelijk.

Enkele weken na de uitvaart zal ik desgewenst contact met u opnemen voor een nagesprek, waarin we op het afscheid terugkijken. Wellicht kan ik u ondersteunen bij de invulling van herdenkingsmomenten zoals de as verstrooiing of verjaardagen.

Vr het overlijden

Wilt u graag samen met mij alvast uw wensen voor na uw overlijden bespreken? Neemt u dan contact met mij op voor het maken van een afspraak.